08.05.2018 г. Златни и сребърни отличия за учениците от НТБГ в САЩ

Начало » Документация » Добрата новина » 08.05.2018 г. Златни и сребърни отличия за учениците от НТБГ в САЩ

Описание на картинка: Зам.-министъра Таня Михайлова със златните и сребърни медалисти от младежка бизнес среща от календара на Световната мрежа на тренировъчните фирми ПЕН Интернешънъл в САЩ. Същите са ученици от Националната търговско-банкова гимназияЗлатни и сребърни отличия за учениците от НТБГ в САЩ

8 май 2018 г.

От 16 до 18 април 2018 г. в Ню Йорк, САЩ, се проведе младежка бизнес среща на върха от календара на Световната мрежа на тренировъчните фирми ПЕН Интернешънъл. В събитието участваха над 200 учебно-тренировъчни фирми от четири континента и 7 държави: Австрия, Бермудите, Бразилия, България, Индонезия, Румъния и САЩ.

Националната търговско-банкова гимназия взе участие в срещата с две тренировъчни фирми: „Монт де Шокола” и „Хаджийски и Фамилия Джуниър” с ръководители  Маргарита Коцева и Бойка Генкова.

В първия ден четири представителни български отбора взеха участие и се класираха за финал на две състезания от съпътстващата програма на младежката среща: Управление на човешките ресурси и Маркетинг-стратегии, за което бяха удостоени с грамоти. Отборът на „Хаджийски и Фамилия Джуниър” зае трето място.

Същият ден представителният отбор на НТБГ, с ръководител Радостина Шишкова, за единадесети пореден път участва в световното бизнес състезание за решаване на казус на Харвардския университет Global Business Challenge в конкуренция с 300 участници от десет държави, разпределени в 28 отбора. Отборът се представи отлично в трите кръга на състезателния ден с трима финалисти и заслужено завоюва два златни медала.

В международното изложение на учебно-тренировъчните фирми българските отбори на НТБГ участваха в симулационни игри, при които "сключиха" стотици виртуални "сделки за милиони долари" в условията на активна конкуренция. Тяхното достойно представяне и висок професионализъм бяха заслужено оценени. Златно отличие за най-добър щанд на международния панаир получи учебно-тренировъчната фирма „Хаджийски и Фамилия Джуниър”, а сребърното отличие -  „Монт де Шокола“. И двата отбора получиха сребърни отличия за каталог и рекламни материали.