08.05.2018 г. Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия спечелиха призови места на Международен конкурс в Москва

Начало » Документация » Добрата новина » 08.05.2018 г. Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия спечелиха призови места на Международен конкурс в Москва

Ученици от Националната финансово-стопанска гимназия спечелиха призови места на Международен конкурс в Москва

8 май 2018 г.

Два златни, един сребърен и три бронзови медала взеха ученици от Националната финансово-стопанска гимназия на ХII-я Международния конкурс МИТЕ 2018 в Москва.

Международно жури с участието на учени и преподаватели от български и руски университети оцени проектите на участниците в девет ученически и една учителска секции.

Цветелина Накова, Мария Любенова и Венцислава Мехмед се класираха в призовите места с три индивидуални и три колективни проекта в областта на икономиката. Техният ръководител Станимира Петрушкова получи грамота заради отличната подготовка на младежите.

По време на конкурса бе представен и съвместен международен изследователски проект „Младежки бизнес – изучаване на възможностите“ с участие на ученици от България, Русия и Казахстан. Той включваше нормативните възможности и форми за организиране на трудова, стопанска и бизнес дейност на младите хора в България, Русия и Казахстан. Отборът на България изпълни успешно всички етапи на проекта и бе отличен с първата награда в конкурса.  

Състезанието в областта на математиката, информационнните технологиип и проектирането се проведе от 28 април до 3 май в руската столица.  Участваха 262 ученици и учители от различни области на България, Русия и Казахстан.

Конкурсът МИТЕ 2018 се провежда за ХII-та поредна година и се организира от Висшето училище по засраховане и финанси в България, Академията за социално управление на Русия, Факултета по педагогическо образование към Московския държавен университет  “М. Ломоносов” и сдружение „Европейско кенгуру“.