От 4 до 6 октомври 2018 г. ще се проведе третото издание на Gabrovo Innovation Camp

Начало » Наука » Архив » Архив "Новини и събития" » Архив 2018 » От 4 до 6 октомври 2018 г. ще се проведе третото издание на Gabrovo Innovation Camp

Провеждане на третото издание на Gabrovo Innovation Camp

В периода 4-6 октомври 2018 г. гр. Габрово ще бъде домакин на третото издание на Gabrovo Innovation Camp, чиито организатори са Община Габрово и Областен информационен център – Габрово. Събитието е избрано да представи България по време на европейските награди за насърчаване на предприемачеството за 2018 г. За място на неговото провеждане, организаторите избраха Дома на хумора и сатирата, за да предразположат участниците към повече креативност в предложенията.

Предвижда се в инициативата да се включат над 80 участници, които ще обмислят и предложат решения на 6 отделни предизвикателства, обособени в работни групи и водени от вдъхновяващи ментори от страната и чужбина с опит да фокусират груповата комуникация в търсенето на нови подходи и решения. Основните предизвикателства са в областта на: бизнеса и социалното предприемачество, младите хора в социалните иновации, зелени иновации, образование на бъдещето, технологиите в социалните иновации и сребърната икономика, която включва всички дейности, услуги, комуникации, производства, проектирани или приспособени за хората над 50-годишна възраст и насочени към удължаването на техния трудов живот.

Инициативата стартира през 2016 г. по идея на тогавашния президент на Република България Росен Плевнелиев и бившия председател на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“