65 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г.

Начало » Документация » Конкурси » Ученици » Архив "Ученици" 2018-2019 » 65 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г.

65 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019 г.

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна са допуснати до участие в XI издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” за учебната 2018/2019 година.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

В рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. се организира Националният ученически конкурс „Посланици на здравето”.
Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Наградите за финалистите ще бъдат: 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място, по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас); 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. МЗ и ПЕКБ осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето.

Проектите, отговарящи на регламента, са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 14 проекта; от 5-и до 8-и клас – 28 проекта и от 9-и до 12-и клас – 23 проекта.

Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, можете да намерите в прикачените файлове.

13 номинирани проекта за втора фаза в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, първа възрастова група 1-4 клас
29 номинирани проекта за втора фаза в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, втора възрастова група 5-8 клас
23 номинирани проекта за втора фаза в националния ученически конкурс „посланици на здравето”, Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, трета възрастова група 9-12 клас

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“