До 15 ноември 2019 г. Стипендии на български докторанти, учени и творци за академичната 2020-2021 година

Начало » Наука » Новини и събития » Архив » Архив 2019-2020 » До 15 ноември 2019 г. Стипендии на български докторанти, учени и творци за академичната 2020-2021 година

Швейцария предоставя стипендии на български докторанти, учени и творци за академичната 2020-2021 година

5.11.2019 г.

Швейцарското федерално правителство отпусна стипендии за академичната 2020 - 2021 г. за български докторанти, изследователи и творци, както следва:
- в областта на изкуството – в рамките на магистратура или научно изследване в Швейцария за творци/изследователи от различни сфери на изкуството.
- за научна специализация за български докторанти – за кандидати, които провеждат своята докторантура в България и желаят да проведат научна и/или медицинска специализация в Швейцария;
- за докторантура в швейцарски университет – за кандидати с придобита магистърска степен, които искат да проведат докторантура в швейцарска образователна/научна институция;
- за пост-докторантско научно изследване – за кандидати с вече придобита докторска степен.

Процедурата по предварителния подбор се осъществява от Посолството на Швейцария в София и „Центъра за академични изследвания София“.

Информация във връзка с процедурата за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Центъра за академични изследвания - http://www.cas.bg/bg/news/swiss-government-excellence-scholarships-1929.html и на страницата на швейцарската Федерална комисия по стипендии www.sbf.admin.ch.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“