До 14 февруари 2020 г. Kонкурс за стипендии за усъвършенстване на учители “Фулбрайт”

Начало » Документация » Конкурси » Учители » До 14 февруари 2020 г. Kонкурс за стипендии за усъвършенстване на учители “Фулбрайт”

ИНФОРМАЦИЯ за конкурс за стипендии за усъвършенстване на учители в областта на медийната грамотност, обявен от Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” и Посолството на САЩ в Република България

публ. 17 януари 2020 г.

Българо-американската комисия за образователен обмен “Фулбрайт” и Посолството на САЩ в Република България обявяват конкурс за стипендии за усъвършенстване на учители в областта на медийната грамотност.

Програмата е с продължителност 6 седмици (през есента на 2020 г. или пролетта на 2021 г.) и е предназначена за действащи учители в прогимназиалния и гимназиалните етапи (ученици от 12 до 18 години) по aнглийски език, по други чужди езици, по български език и литература, както и учители по гражданско образование, по история, философия и етика. За България се приемат документи само за програмата по медийна грамотност, а не за общата програма по педагогика.

Подробна информация за изискванията към кандидатите, за необходимите документи и за процедурата на кандидатстване може да бъде намерена в интернет на: http://www.fulbright.bg/bg/novini/bg-media-literacy-stipends/.

Документите се подават по електронен път до 14 февруари 2020 г. на следната платформа: https://oas.irex.org/fulbrightteaml.

За контакти: г-жа Мария Костова, [email protected], тел: 02 9808212 и 0879164095.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“