Българско неделно училище в Залцбург

Начало » За българите зад граница » Постановление на Министерския съвет за българските неделни училища в чужбина » Архив » Българско неделно училище в Залцбург

Българско неделно училище в Залцбург

На 10 ноември 2015 г. е открито българско неделно училище в Залцбург - филиал на училище „Дунав" в Линц, Австрия, което вече функционира успешно повече от 10 години.

На събитието присъства почетния консул на България в Залцбург - г-н Ерио Хофман, който оказа съдействие при намирането на подходящи помещения за провеждане на учебните занятия. На откриването бе прочетен и поздравителен адрес от посланик Е. Шекерлетова.

Учредител на училището в Залцбург е г-жа Дарина Тонкова, директор на училище „Дунав" в Линц, която от години полага усилия за учредяването на български образователен център в Залцбург, подпомагана от родителите на първите 25 ученици на новоучреденото училище, половината от тях първокласници. Учениците ще бъдат разделени в 2 класа. Занятията ще се провеждат всяка неделя в църковния център „Св. Паул" в Залцбург.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“