DAAD, 2016-2017

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Преподаватели" » DAAD, 2016-2017

Стипендии за обучение в Германия

Германската служба за академичен обмен (DAAD) е предвидила стипендии за български студенти, докторанти, млади учени и групи студенти за обучение или научен престой във Федерална република Германия за академичната 2017/2018 година.

Актуална информация е включена в базата данни www.funding-guide.de, а подробностите по самото кандидатстване на български език, в това число списък със стипендии, условия, срокове и необходими документи могат да бъдат разгледани на интернет страницата на Международна фондация „Св. св. Кирил и Методий" в София: www.cmfnd.org. След предварително записан час се предлагат и безплатни индивидуални консултации в сградата на фондацията (ул. „Васил Априлов" № 3, 1504 София).

Подборът на документите до края на тази календарна година и интервютата с одобрените кандидати в началото на 2017 г. ще се извърши под ръководството на посолството в сътрудничество с фондация „Св. св. Кирил и Методий" и с участието на независими експерти от България и Германия. Сертификатите за стипендиите ще бъдат разпращани по електронен път директно от централата на Германската служба за академичен обмен в месеците април и май 2017 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“