Висше образование в Индия, 2016

Начало » Висше образование » Архив » Архив "Полезна информация" до 2018 г. вкл. » Висше образование в Индия, 2016

Среща на върха за висше образование в Индия: ноември 2016 г.

На 10-12 ноември Федерацията на индийската търговска камара и индустрия (FICCI) в сътрудничество с Министерството на развитието на човешките ресурси на Индия организира 12-а среща на високо равнище за висше образование. Форумът ще се проведе в Ню Делхи. Това годишно събитие е един от основните начини, по които FICCI насърчава политически дебати в ключови области. Темата за срещата за тази година е "Образование за утре: Научете в Индия. Научете за света".

Тази година Европейският съюз си партнира с FICCI и ще даде европейски фокус на първия ден от срещата на върха за висше образование в Индия. На срещата ще присъства и генералният директор за образование и култура на Европейската комисия Martine Reicherts. Кръгла маса на тема интернационализация на висшето образование - опит на ЕС и Еразъм+ работилница щe обясняват как университетите могат да се включат в сътрудничество и мобилност чрез проекти с европейски партньори. Изложбата ще включва европейски павилион с щандове на висши училища от държавите-членки - както и щанд на ЕС. Очаква се изложбата да бъде посетена от около 2000 студенти и млади хора, които търсят интернационални възможности за обучение.

На срещата се очаква да участват около 1200 делегати, главно от цяла Индия, но също и от други азиатски страни. Сред участниците са министри, университетски заместник-ректори и други представители от сектора на висшето образование. Ще се обсъждат реформите в областта на висшето образование и програмите, от които ще се възползват не само в Индия, но и в света.

За повече информация - Brian Toll в Европейската комисия в Брюксел ([email protected], тел. +32 2 295 5718) или Thibault Devanlay в Делегацията на ЕС в Индия ([email protected], тел. +91 11 6678 1952).

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“