Конкурс за млади музиканти, Казахстан

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Конкурс за млади музиканти, Казахстан

Десето юбилейно издание на Международния юношески конкурс „П.И. Чайковски“ за млади музиканти, 15-25 юни 2017 г., в гр. Астана, Република Казахстан

В рамките на културната програма на Световното изложение Експо 2017 ще бъде организирано Десетото юбилейно издание на Международния юношески конкурс „П.И. Чайковски“ в периода 15-25 юни т.г., в гр. Астана, Република Казахстан.

Организатори на проявата са Казахският национален университет по изкуствата и Асоциацията на лауреатите на Международния конкурс „П.И. Чайковски“.

Международният юношески конкурс „П.И. Чайковски“ е най-важното професионално състезание за млади музиканти и по традиция провежда съревнование по три специалности – фортепиано, цигулка и виолончело.

За участие в конкурса се допускат младежи до 17 год. възраст. Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2017 г.
Информация за правилата за участие, описание на трите състезателни кръга и насоки за подготовка на необходимия репертоар, както и попълване на онлайн формуляр за кандидатстване може да бъде намерена на интернет страницата на Асоциацията -  www.tchaikovsky-competition.net.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“