Информация за нова международна младежка инициатива на ЮНЕСКО

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Информация за нова международна младежка инициатива на ЮНЕСКО

ИНФОРМАЦИЯ за нова международна младежка инициатива на ЮНЕСКО в партньорство с Goi Foundation и Stiftung Entrepreneurship – Състезание по предприемачество за млади граждани

Международното състезание по предприемачество за млади граждани предоставя онлайн предприемаческа и образователна платформа за млади хора от целия свят, на възраст между 15-30 години, с цел да насърчи младите хора да развиват предприемаческия си потенциал и творчески таланти. Кандидатите могат да се включат в състезанието със свои иновативни идеи (Best Ideas Category) и с проекти (Best Projects Category) до 30 юни 2014 г.  Идеи и разработки за състезанието се подават през уебсайта:

https://www.youth-competition.org

Победителите ще бъдат поканени на специална церемония по награждаването на Среща на върха в Берлин, която ще се организира през м.октомври 2014 г., по време на която ще имат възможност да представят своите идеи и творчески проекти пред международна публика.

Желаещите да се включат в състезанието трябва да се регистрират през уеб сайта, а регистриралите се за участие имат възможност да получат безплатно онлайн обучение в създадения предприемачески кампус, където техните материали ще бъдат допълнително обработени. Разработките, с които участват в състезанието, подлежат на публично гласуване и коментари от страна на всички, които биха искали да дадат мнение като публика (приятели, колеги и др.).

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“