Конкурси за експерти

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Конкурси за експерти

КОНКУРСИ ЗА ЕКСПЕРТИ

ИНФОРМАЦИЯ за младежки видео фестивал PLURAL+, инициатива на ООН „Алианс на цивилизациите” и Международната организация по миграцията

Трето издание на регулярен младежки видео фестивал PLURAL+

Основната идея на цялостния проект PLURAL+ е да насърчи ангажираността и участието на младите хора, на местно, национално и глобално ниво, за решаването на основни социални въпроси, свързани с миграцията, интеграцията, правилното разбиране на разнообразието и приобщаването. 

 Инициативата на ООН „Алианс на цивилизациите” и Международната организация за интеграция лансират за трета поредна година младежки видео фестивал, в който могат да се включат всички деца и младежи на възраст между 9-25 години. Идеята е подкрепена от много ключови и престижни партньорски организации като Фондция „Ана Линд”, Платформата за Аудиовизия на ЮНЕСКО, УНИЦЕФ, UNTV и много други.

 Съгласно условията на фестивала, участващите трябва да изпратят в срок до 1 юли т.г. лично заснети кратки филми (с продължителност от 1-5 минути), в които да изразят своето мнение, идея, предложение или да споделят опит по въпросите на интеграцията и миграцията. Изчерпателна информация относно условията за участие в конкурса, критерите за оценка, процедурата на селекция и награждаването на отличените, е публикувана на електронния сайт: www.unaoc.org/pluralplus.

Ще бъдат отличени трите най-добри видео филма, в трите възрастови категории  (9-12, 13-17, 18-25 г.), като победителите ще бъдат поканени в Ню Йорк да представят работата си на официалната церемония по награждаването от фестивала PLURAL+ на 10 ноември т.г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“