Кампания за значението на правилното и здравословното хранене „FOOD 4U“

Начало » Документация » Конкурси » Архив до края на 2017 г. » Архив "Ученици" » Кампания за значението на правилното и здравословното хранене „FOOD 4U“

КАМПАНИЯ ЗА ЗНАЧЕНИЕТО НА ПРАВИЛНОТО И ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ „FOOD 4U“

КОНКУРС ЗА РЕАЛИЗИРАНЕТО НА РЕКЛАМЕН ВИДЕОКЛИП ЗА УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СРЕДНИТЕ УЧИЛИЩА НА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И НОРВЕГИЯ

В рамките на седмото издание на разяснителната кампания за значението на правилното и здравословното хранене „FOOD 4U“, предназначена за учениците и учителите от средните училища на 27-те европейски страни и Норвегия, под патронажа на италианското Министерство на земеделието, храните и горите, е обявен конкурс за реализирането на рекламен видеоклип.

Целта на кампанията е да привлече вниманието на младите хора към осъзнаването на важността от избора на храни. 

През 2011 г. изданието е предназначено за ученици на възраст между 14 и 19 години и учители от средните училища  на 27-те страни от Европейския съюз и Норвегия.

Конкурсът  предвижда замислянето и продукцията на видеоклип с акцент върху важността на правилното и здравословното хранене на младите хора.

Всички клипове трябва да са на английски език или на езика на участниците със субтитри на английски език.

Подробна информация за съдържанието, техническите параметри, времетраенето на видеото, формуляр за участие и предварителна регистрация в конкурса може да се намери на електронните страници на инициативата и на организаторите:

www.food-4u.it и www.politicheagricole.gov.it

Краен срок за участие: 31 май 2011 г.

Международна комисия, съставена от журналисти, експерти по комуникация, специалисти по хранене, служители в рекламата, представители на местни научно-изследователски организации, ще номинира по един видеоклип за всяка една от 28 държави участнички в конкурса.

Наградата е екскурзия в Италия в периода септември - октомври 2011 г.

Оповестяване на резултатите: 27 юни 2011 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“