Японското общество за насърчаване на науката (JSPS) с нова програма за обмен

Начало » Наука » Архив » Архив "Новини и събития" » Японското общество за насърчаване на науката (JSPS) с нова програма за обмен

ЯПОНСКОТО ОБЩЕСТВО ЗА НАСЪРЧАВАНЕ НА НАУКАТА (JSPS) С НОВА ПРОГРАМА ЗА ОБМЕН

Японското общество за насърчаване на науката (JSPS) променя организацията на международните програми, които организира. Прекратява се програмата за двустранен изследователски обмен с  България „Bilateral Researcher Program”. Няма да се приемат кандидатури за 2015 г.

Тези промени не се отнасят до стажантските програми за чуждестранни постдокторантски изследвания „JSPS’s Postdoctoral Fellowships for Foreign Researchers (standart)”,  „Postdoctoral Felowships” (за постдокторанти) и “Invitational Felowships” (за изявени изследователи), по които България ще може да продължи да номинира кандидати.

В същото време Японското общество за насърчаване на науката стартира нова програма за обмен „Open Partnership Program“. Това е двустранна обменна инициатива, насочена към осъществяването на двустранни съвместни изследователски дейности и семинари заедно с български изследователи на територията на България и Япония. Търсят се институции и организации, които биха финансирали изпращането на българските учени в Япония по тази програма. Повече информация можете да намерите на официалната страница на JSPS: http://www.jsps.go.jp/english/index.html.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“