МОН РАЗРАБОТВА И НОВИ ДЪРЖАВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ

Начало » Последни публикации

27.01.2015

Министерството на образованието и науката в момента е ангажирано с разработването на новите държавни образователни стандарти в 18 направления. Това обяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, цитиран от БТА. Държавните образователни стандарти ще бъдат интегрална част от новия закон за училищното образование.

Отговорността е огромна, защото след тези образователни стандарти и закона следват новите учебни планове, програми и учебници, които всички чакат, обясни министърът. Министерството има ограничени възможности по закон да променя учебниците без цялата необходима предварителна законова инфраструктура. Може да се променят отделни изречения, но това не е онази реформа, която цялото общество очаква и която ние искаме да проведем със сигурност, допълни проф. Танев. Той каза още, че при създаването на стандартите министерството ще разчита на обратната връзка от Регионалните инспекторати по образованието, директорите и учителите, а също така и мнението на университетите.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев е на двудневно посещение в област Разград.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“