МИНИСТЪР ТАНЕВ: КАТЕГОРИЧНО СЪМ ПРОТИВ ЗАКРИВАНЕТО НА УЧИЛИЩА

Начало » Последни публикации

27.01.2015

Категорично против закриването на училища се обяви министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев в Разград. Това съобщи Българското национално радио.

Проф. Танев заяви, че би прибегнал до тази крайна мярка само когато няма никаква друга възможност. Той добави, че са взети мерки да се осигури нормален образователен процес и в училищата, където децата се подготвят в слети паралелки. Според него интернет и ресурсните учители дават нови възможности за тези учебни заведения.

„Имаме строги разчети, намериха се и средства, но има още по-голям проблем”, допълни проф. Танев. Според него преди демографски взрив, който би могъл да настъпи в България, първо ще има недостиг на учители, защото до 35-годишна възраст са 6000 учители, а от 35 години нагоре са останалите до 90 000. Според министъра трябва да се направят изключително прецизни и точни разчети за бъдещето на учителската професия у нас. 

Днес министърът е в Кубрат, където ще посети Помощното училище „Д-р Петър Берон”.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“