МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. ТОДОР ТАНЕВ ПРИЕ КОМИСАРЯ ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА НИЙЛС МУЖНИЕКС

Начало » Последни публикации

11.02.2015

Министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев се срещна днес с комисаря по правата на човека на Съвета на Европа Нийлс Мужниекс, който е на официално посещение в България.

На срещата ръководният екип на Министерството на образованието и науката представи на комисаря Мужниекс основните акценти и приоритети в работата си за краткия период от началото на своя мандат по отношение както на децата в риск и учениците, настанени в двата социално-педагогически интерната, така и в четирите  възпитателни училища-интернати. Проф. Танев и неговият екип запознаха комисаря също и с предприетите стъпки за интеграция на възможно по-голяма част от децата със специални образователни потребности и проектите за създаването на центрове за подкрепа в помощ на тях и техните родители.

Ръководството на МОН обсъди с комисар Мужниекс и действията за интеграция на децата-бежанци в Република България.

От своя страна комисарят Мужниекс изрази задоволството си от срещата и информира за предстоящия си доклад във връзка с положението на групи в риск в страната, който се очаква в рамките на следващите два месеца.

В срещата участваха и заместник-министърът на образованието г-жа Ваня Кастрева, началникът на кабинета на министъра г-жа Мюйессер Солак, съветниците Роберт Джераси и Георги Стайков, директорът на Дирекция „Образователни програми и  образователно съдържание“ г-жа Евгения Костадинова и експертът Йосиф Нунев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“