ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА УЧАСТВА В ОСМАТА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ

Начало » Последни публикации

27.04.2015

От 22 до 24 април 2015 г. в гр. Плевен се проведе Осмата научно-практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка – към света на мечтите”, в която взе участие заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева.

Конференцията бе организирана от Министерството на образованието и науката и Регионалният инспекторат по образованието - Плевен, със съдействието и в сътрудничество с Областна администрация – Плевен, Община Плевен и ръководствата на детски градини от град Плевен и Плевенска област.

Националният форум бе посветен на обявената от Европейския парламент и Съвета на Европейския съюз 2015 година за Европейска година на развитието.

Резултатите от конференцията са в потвърждение на девиза на Европейската година „Нашият свят, нашето достойнство, нашето бъдеще”, насочени към европейските и националните усилия да превърнем образованието в приоритет и в кауза за развитие, успех и просперитет на нашия свят за едно достойно, справедливо и солидарно бъдеще. Бъдещето, което принадлежи на нашите деца, но за което ние възрастните носим отговорност днес.

Осмата научно-практическа конференция бе открита  тържествено от г-жа Ралица Добрева – Областен управител на Област Плевен,  на 22 април 2015 г. в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на г-жа Цецка Цачева, председател на 43. Народно събрание на Република България  и г-жа Милена Дамянова, председател на комисията по образование и наука в 43. Народно събрание на Република България.

Конференцията „Водим бъдещето за ръка – към света на мечтите” обедини усилията, духа, опита и възрожденската сила на учителите, представителите на академичната общност и гостите на конференцията, насочени към духовните ценности, творчеството, инициативността и развитието на децата – нашето бъдеще.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“