МИНИСТЪР ТОДОР ТАНЕВ ВРЪЧИ НАГРАДИТЕ НА ПРИЗЬОРИТЕ В УЧЕНИЧЕСКИЯ КОНКУРС „70 ГОДИНИ СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА КОНЦЕНТРАЦИОННИЯ ЛАГЕР „АУШВИЦ – БИРКЕНАУ“ – С ЛИЦЕ КЪМ МИНАЛОТО, ЗА ДА ИМАМЕ БЪДЕЩЕ“

Начало » Последни публикации

15.05.2015

На церемония в Министерството на образованието и науката бяха обявени резултатите от Националния ученически конкурс на тема „70 години след освобождението на концентрационния лагер „Аушвиц – Биркенау“ – с лице към миналото, за да имаме бъдеще“.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев поздрави класираните участници в конкурса и им благодари, за отделените часове и дни да творят по тази особена и сериозна тема. Тема, която е свързана с друго време. „Това, което съм сигурен е, че във всяко от вашите семейства – вашите баби и дядовци, никой не е бил съгласен с това, което се е случвало в Европа и даже в България по онова време. В Аушвиц е много ужасно. Вървете и го вижте! Там няма българска барака, България там я няма – най-хубавото забравяне на България!“, каза проф. Танев.

Министърът изрази задоволството си от проектите на учениците по конкурса и изрази надежда, че в следващите му издания още повече наши ученици ще се включат с разработки. „И на вашите учители, и на вас искам да целуна ръка. Да сте живи и здрави! – пожела министърът.

Участниците в конкурса бяха приветствани също и от заместник-министър Ваня Кастрева, от г-жа Суасон Хасон – заместник на посланика на Държавата Израел в България, и от г-н Йосиф Меламед, главен секретар на Организацията на евреите в България „Шалом“.

Всички наградени ученици получиха грамоти и предметни награди от Министерството на образованието и науката (МОН). Училищата, от които са наградените ученици, получиха плакети. Учителите, които са консултанти на наградените ученически проекти, получиха грамоти от МОН

След приключването на церемонията бе оповестено, че за следващите издания форматът на конкурса ще бъде разширен.

Резултатите от Националния ученически конкурс на тема „70 години след освобождението на концентрационния лагер „Аушвиц – Биркенау“ – с лице към миналото, за да имаме бъдеще“ са на линк:

http://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=169

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“