ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ВАНЯ КАСТРЕВА УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА СПОРТЕН ЦЕНТЪР В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО КОМПЮТЪРНИ ТЕХНОЛОГИИ И СИСТЕМИ – ГР. ПРАВЕЦ

Начало » Последни публикации

30.10.2015

В Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец, към Техническия университет – София, бе открит спортен център, финансиран, изграден и оборудван от Иван Борисов – бивш ученик на училището от випуск `87. Тази учебна година  той е финансирал и подмяната на всички врати на кабинетите и класните стаи в училището с алуминиеви.

Спомоществователството от бивши ученици е традиция за гимназията. В последните три години на гимназията са дарени:

  • Кабинет с 15 четириядрени компютъра – дарител Иван Вачков – випуск `91;
  • Сървър с 15 работни станции, сертифициран от Майкрософт – дарители Боян Мартинов и Джем Наади, фирма „Интелиджънт системс България“ ООД – випуск `89.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, ректорът на Техническия университет – София, проф. Георги Михов, кметът на град Правец, началникът на РИО – София-област, много приятели, дарители, учители и ученици на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – гр. Правец.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“