ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ ОТКРИ СРЕЩА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ РЕГИСТЪР ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА КАЧЕСТВО ВЪВ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ EQAR

Начало » Последни публикации

27.11.2015

На 26 и 27 ноември 2015 г. в Министерството на образованието и науката се проведе ежегодната среща на членовете на Европейския регистър за осигуряване на качество във висшето образование (EQAR). Форумът, чийто домакин е България, е под надслов „Диалог на членовете на EQAR”. Срещата бе открита от проф. Николай Денков, заместник-министър на образованието и науката. В своето слово той говори за взаимното доверие между националните агенциите за оценяване и акредитация. Той показа новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в Република България и разказа за какво се използват резултатите от сравняването на професионалните направления на висшите училища.  

Членовете на EQAR, участващи в срещата, са: членове-учредители, социални партньори и правителствени представители от съответното министерство, отговорно за висшето образование. От страна на домакините присъстваха и представители на Министерството на образованието и науката на България, което е правителствен член на Регистъра от неговото основаване. Сред основните въпроси, обсъждани по време на срещата, бяха и стратегическите приоритети в осигуряването на качеството на висшето образование. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“