МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО ДАРИ МАЛКИ УЧЕНИЦИ ОТ СОЦИАЛНИ ДОМОВЕ ВЪВ ВАРНА

Начало » Последни публикации

15.09.2013

Ученически раници, цветни моливи и скицници получиха като дар за първия учебен ден деца, лишени от родителска грижа от пет социални институции от Варна и областта.

Децата бяха поздравени от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. „Поехме тази инициатива – да направим празник за децата, за да почувстват и те радостта от първия учебен ден“, каза министърът на образованието. Тя добави, че инициативата би могла да стане традиция в началото на учебната година. „Независимо на каква позиция съм, мога да бъда с децата за първия учебен ден“, добави проф. Клисарова.

Началото на празничното междучасие дадоха актьори от Държавен куклен театър – Варна. „Първият учебен ден е празник, пожелавам ви от утре да имате много нови знания, но и много мечти. Слушайте учителите си, защото те ви водят по пътя на познанието“, пожела на децата проф. Клисарова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“