МИНИСТЪР ТАНЕВ ПОДНЕСЕ ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ХРИСТО БОТЕВ

Начало » Последни публикации

06.01.2016

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев поднесе цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев по случай 168 години от рождението на поета- революционер в Борисовата градина днес.

С незабравимия стих на великия поет „Тоз който падне в бой за свобода, той не умира“ и с изпълнението на възрожденски песни от хор „България“ започна тържественото поклонение пред паметта на Ботев.

Поздравителен адрес от името на президента на Р България г-н Росен Плевнелиев прочете г-н Мартин Иванов, секретар на президента по духовност, култура и национална идентичност.

Тържествени слова за живота, творчеството и делото на Ботев произнесоха заместник-председателят на Народното събрание г-н Димитър Главчев и заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Георги Вълчев.

Гвардейци от Националната гвардейска част изпълниха военен ритуал с поднасяне на венци и цветя.

В събитието се включиха още заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева, народни представители, представители на общинската администрация, ученици от 21. СОУ, носещо името на Христо Ботев, курсанти от Военната академия „Г.С. Раковски“, граждани и представители на медиите.

След изпълнението на химна на Р България министър Тодор Танев поздрави учениците от 21. СОУ „Христо Ботев“ с техния патронен празник и им пожела здраве и много успехи.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“