МЕГЛЕНА КУНЕВА ПОЕ ПОСТА МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

Начало » Последни публикации

04.02.2016

Новият министър на образованието и науката Меглена Кунева прие министерския пост от проф. Тодор Танев. Преди да я въведе в кабинета, той й целуна ръка и й поднесе букет цветя и училищен звънец, каквато е традицията.

Вицепремиерът и министър на образованието  и науката Меглена Кунева благодари за аплодисментите, с които бе посрещната от служители на МОН и журналисти. Благодаря на професор Танев за сърдечността, с която ме въведе в своя кабинет и за първите му думи. Той наистина гори в това, което работи, и милее за образованието, каза още Кунева.

От своя страна професор Тодор Танев благодари на министър Кунева, че се захваща със сложния ресор в толкова сложно време. Аз съм сигурен, че с нейния опит тя ще успее да завърши реформите и системата ще върви на добре, подчерта още той.

След официалната церемония разговорът между тях продължи в кабинета на министъра. Пред медиите Меглена Кунева обясни, че ще разчита на приемственост и на изграденото до момента, както и на енергията, знанията и мотивацията на екипа. В нашия разговор засегнахме темата за професионалното обучение. Аз знам колко усилия професор Танев положи за това.

Уважението към постигнатото, според министър Кунева, е добра основа и в името на реформите обмяната на идеи и опит ще продължи.

 

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“