МИНИСТЪР КУНЕВА ПРОВЕДЕ РАБОТНА СРЕЩА ЗА УСКОРЯВАНЕ РАБОТАТА ПО ДЪРЖАВНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТАНДАРТИ

Начало » Последни публикации

08.02.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева проведе работна среща с ръководителите на работните групи в министерството, които изготвят държавните образователни стандарти. На срещата беше постигнато съгласие за форсиране на графиците и ускоряване работата по стандартите. Бяха обсъдени предизвикателствата пред отделните стандарти, както и начините за публичното им комуникиране. 

До момента са готови три от общо деветнайсетте стандарта - за учебния план, за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала и за общообразователната подготовка. Всички стандарти трябва да влязат в сила заедно със Закона за предучилищното и училищното образование на 1 август 2016 г. 

Министър Кунева посочи, че няма да толерира отлагания. Когато става въпрос за качество и срокове, ще бъда абсолютно безкомпромисна, коментира тя. Работата ви ще има отпечатък върху българското образование за десетилетия напред, каза още тя. 

В срещата участва и новоназначеният замeстник-министър на образованието и науката Диян Стаматов. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“