ОБУЧЕНИЕТО ПО ПСИХОЛОГИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ С 3 ЧАСА ОТ 2017/2018Г.

Начало » Последни публикации

22.02.2016

С новите учебни програми обучението по психология ще се увеличи с 3 часа. В момента 27 часа са отделени за психология в рамките на предмета „Психология и логика“. Съгласно новата учебна програма, която ще влезе в сила през учебната 2017-2018 г., за изучаване на психологическите проблеми е предвидено увеличение на часовете  с 3 часа – не по-малко от 30 часа за задължителна подготовка в учебната програма за 8. клас по предмета “Философия“.

По повод внесената днес петиция на група психолози с Министерството на образованието и наука вицепремиерът и образователен министър Меглена Кунева заяви, че новите програми дават възможност през задължителните избираеми дисциплини в горния гимназиален етап – 11. и 12. клас - да се учи допълнително психология до 100 часа.

Всяко мнение ще бъде взето под внимание, заяви вицепремиерът и допълни, че сътрудничеството между Министерството и психолозите може да бъде най-вече в посока на справяне със зачестилите случаи на агресия сред учениците напоследък.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“