БАБА МАРТА ДОВЕДЕ ДЕЦА В МОН

Начало » Последни публикации

01.03.2016

Ученици от шести и седми клас от столичните училища - 68. СОУ „Акад. Никола Обрешков“ и  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гостуваха в Министерството на образованието и науката в деня на Баба Марта. Те поздравиха министър Кунева и нейния екип и им подариха изработени от тях мартеници. Децата пожелаха на всички да бъдат бели и червени, румени, засмени и да имат много успехи  през цялата година.

По-късно третокласници от ОУ „Христо Ботев“- с. Самораново, област Кюстендил, облечени в национални носии и водени от Баба Марта,  подариха своите мартенички с наричания за здраве и късмет.

Министър Меглена Кунева покани в кабинета си децата, които рецитираха стихчета .

На въпроса й кой предмет им е най-труден, шестокласниците от 60-то училище Наталия и Христо отговориха, че е историята, защото някои думи в учебника ги затрудняват.

Министър Кунева им обеща по-достъпни и интересни учебници.  Тя им пожела да са здрави  и ученолюбиви и да помнят и предават българските обичаи.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“