МОН ПОДКРЕПЯ ИНИЦИАТИВАТА „С ТЕНИСКА НА БАЛА“ 2016

Начало » Последни публикации

02.03.2016

Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов присъства на официалното откриване на националната благотворителна кампания за 2016 г. по програма „С тениска на бала”, която за трети пореден път съвместно организират Мото-Пфое и Столичната организация на БЧК. 

Целта на кампанията е да бъдат осигурени стипендии на абитуриенти - сираци и полусираци от цялата страна, за да продължат образованието си във висши училища или в центрове за професионално обучение.

Заместник-министър Стаматов заяви, че МОН с удоволствие се присъединява към тази благородна инициатива и ще помогне информацията за нея да достигне до всички български училища и зрелостници.

Лице на кампанията тази година ще бъде младият автор и блогър Емил Конрад.

Всеки желаещ може да преведе средства за образование на абитуриентите без родители онлайн или по банков път.  Интересуващите се за програмата и регламента за кандидатстване за стипендии могат да получат информация на сайта на МОН и на www.steniskanabala.bg 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“