ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР КОСТАДИНОВ ОТКРИ ФОРУМА „НАЦИОНАЛНИ ДНИ НА КАРИЕРАТА“ 2016

Начало » Последни публикации

15.03.2016

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов откри най-големия в България Форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата“ 2016 днес в НДК.

Форумът се провежда за 15-та поредна година в най-големите университетски градове в страната. До края на март форумът ще посети Русе, Варна, Велико Търново и Свищов. Националните дни на кариерата „Добра кариера – добър живот“ е най-популярният  форум за студентски стаж и кариера. Основната цел на форума е работодателите да се срещнат с потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможност за професионална реализация.

От името на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева професор Костадинов поздрави участниците във форума като отбеляза, че събитието е изключително полезно, защото среща бизнеса и младите хора от всички висши училища и им дава възможност да контактуват непосредствено помежду си.        

„Министерството на образованието и науката подкрепя амбициозните цели на форума, където едни от най-големите и успешни национални и международни компании ще предложат стажантски позиции в различни бизнес сектори като заедно с това ще се обсъждат и актуални теми, свързани с пазара на труда и качествата, които се търсят у кандидатите за работа“, каза още проф. Костадинов.

Приветствие към участниците поднесе и кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“