МИНИСТЪР КУНЕВА: ЩЕ СЪЗДАДЕМ ГОРЕЩА ЛИНИЯ ЗА УЧИТЕЛИ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОМЕНИТЕ В НОВИЯ ЗАКОН

Начало » Последни публикации

21.03.2016

В Министерството на образованието и науката ще бъде създадена гореща линия за началото на следващата учебна година за всички въпроси на учителите, свързани с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Това обяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с учители и директори от Кюстендилска област.

Кунева посочи, че новият закон дава много свобода на учителите и това е отговорност, която едновременно радва и плаши. Тя беше категорична, че Министерството ще предложи всякаква възможна подкрепа на учителите за прилагането на новия закон, който влиза в сила от 1 август и съответно от следващата учебна година.

По думите й именно учителите са тези, които избират учебниците и ритъма, по който се провеждат часовете. Трябва заедно да върнем авторитета на учителската професия, категорична беше тя.

Акцент на разговорите бяха и националните програми, които в момента са качени на сайта на министерството за обществено обсъждане, като присъстващите учители проявиха интерес най-много към програмите "Развитие на педагогическите специалисти" и "Достъпно и сигурно училище".

По-рано през деня вицепремиерът участва в официалното отбелязване на празника "Кюстендилска пролет" и в молебена за здраве. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“