ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ КУНЕВА И АМЕРИКАНСКИЯТ ПОСЛАНИК ЕРИК РУБИН ОБСЪДИХА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО В ОБЛАСТТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА

Начало » Последни публикации

28.03.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева и посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин обсъдиха възможностите за сътрудничество между двете държави в областта на образованието, научните изследвания и борбата с корупцията.

Двамата се обединиха около разбирането, че представянето на възможности за реализация на младото поколение е приоритетна задача. От екипа на посолството представиха доклад за състоянието на обучението по английски език в българските училища.

Министър Кунева коментира, че Министерството на образованието и науката обмисля идеи за развитие на дуалните форми на обучение както при професионалното средно, така и във висшето образование.

По отношение на борбата с корупцията, вицепремиерът представи акцентите в новия антикорупционен закон. Тя коментира, че целта й е създаването на независим и силен орган, фокусиран върху корупцията по високите етажи на властта.

Двамата обсъдиха също възможностите за енергийна диверсификация на България, както и актуалната геополитическа обстановка. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“