МИНИСТЪР АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА СЕ СРЕЩНА С БЪЛГАРСКИЯ ПОСЛАНИК В КИПЪР

Начало » Последни публикации

14.08.2013

Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република България в Никозия, Република Кипър Веселин Вълчев.

В хода на разговора двамата се договориха да работят заедно за подновяване на споразумението за сътрудничество в областта на образованието и науката между двете държави. „Разговаряхме за възможността Министерството на образованието и науката да помага на съботно-неделните български училища в Кипър с учебници, учебни помагала и книги, което смятам, че можем да направим“, уточни проф. Клисарова. В момента в Кипър има 7 български училища, в които се обучават около 500 деца. По данни на МОН едно от училищата прилага и дистанционна форма на обучение.

Проф. Клисарова и посланик Вълчев коментираха и въпроса за задълбочаване на сътрудничеството между българските и кипърските висши училища, включително и по отношение на образователния франчайз.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“