ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ: ИМАМЕ МНОГО ИНОВАТИВНИ УЧИТЕЛИ

Начало » Последни публикации

14.04.2016

Имаме много иновативни учители. Те показват на колегите си това, което са направили не само чрез фейсбук или тук, на конференцията, но и извън страната. Днес и утре ще се видят всички добри практики. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов на Третата национална конференция „Образованието в света на технологиите“, която се провежда в Двореца на културата в гр. Перник. На събитието присъстват учители, експерти от регионалните инспекторати по образованието, издатели, IT-специалисти и др.  Организатори на форума са  ОУ "Св. Иван Рилски" - гр. Перник, и Синдикатът на българските учители с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Зам.-министър Стаматов обясни на присъстващите, че МОН е в подготовка на държавните зрелостни изпити и е естествено да се отделя максимално много време и внимание за честността при провеждането на матурите. Един от начините за опазване от преписване и подсказване ще е чрез използване на възможностите на IT-технологиите, стана ясно от думите на зам.-министъра, като той подчерта, че това ще са част от мерките, които ще се пазят в тайна.

В Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов“ - гр. Перник, зам.-министър Стаматов участва при откриването на първата за страната Приемна за родители. Придобивката е част от цялостна програма на Професионалната гимназия за възстановяване на връзката семейство – училище. Приемната е проектирана и реализирана чрез дуалната система на обучение с участието на ученици, учители и майстори наставници от фирми.

Директорът на училището Самуил Шейнин показа възможностите на модерна система за видеонаблюдение, както и важни придобивки за учениците и учителите: стая за сушене при дъждовно време, ученическа радиостанция, клуб на учителите.

Амбициозната програма за сигурност в Професионалната гимназия по техника и строителство предвижда и достъпът до училищния двор да бъде контролиран чрез съвременни средства.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“