БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ В КИОТО, ЯПОНИЯ

Начало » Последни публикации

05.08.2013

От 30.07. до 05.08.2013 г. Киото, Япония, се проведе поредната X Международна олимпиада по география, организирана от International Geography Olympiad (iGeo). Нашата страна бе поканена да вземе участие в олимпиадата с отбор от четирима ученици и двама ръководители.

Бронзов медал спечели Недко Стоянов Недков – София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов”.

Почетни грамоти получиха Васил Василев Колчев – София, НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, Петър Стоянов Минков – Ямбол, ПМГ „Атанас Радев” и Ивайло Георгиев Димитров – Благоевград, ПМГ „Акад. Сергей Корольов’.

Ръководител на отбора е Мариана Султанова – старши експерт в Център за контрол и оценка на качеството на училищното образование и член на Националната комисия.

За поредна година основен спонсор на националния ни отбор по география е „Санома Блясък България” АД, благодарение на който е осъществена подготовката на състезателите.

Отборът се завръща на 07.08.2013 г. в 8.45 часа с полет от Истанбул.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“