ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ВРЪЧИ НАГРАДИ “УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА - 2016“

Начало » Последни публикации

11.05.2016

Изключително трудно е да получиш награда, а още по-трудно е тя да бъде и синдикален приз. Това носи след себе си много голяма отговорност. Отговорност за всяка стъпка, която всеки от нас трябва да продължи да прави в посоката на доброто  българско образование. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов, който участва в церемонията по връчване на наградата „Учител на годината - 2016“.

Той връчи призове „Учител на годината“ в направление „Предучилищно възпитание и подготовка на  Виолета Стряскова, старши детски учител в ЦДГ „Зорница“ – гр. Сливен, в направление „Изкуства и спорт“ на Камелия Кочева, старши учител по изобразително изкуство в ОУ, „Стоян Михайловски“ – гр. Пловдив и на Минко Павлов – главен учител по физическо възпитание и спорт в ОУ „“Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Първомай.

На церемонията по обявяването на наградите в XIX конкурс на Синдиката на българските учители „Учител на годината - 2016“ бе прочетен приветствен адрес към г-жа Янка Такева от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева В поздравлението се казва, че в Деня на  равноапостолите Кирил и Методий всички отдаваме признание на учителите, които със своя труд се опитват да правят живота по-добър, да дават на децата това, което по-възрастните, знаещите и можещите, трябва да дадем – традициите, ценностите, знанията и уменията, необходими, за да се справят в живота.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“