ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ИВАН ДИМОВ ПОЗДРАВИ УЧИТЕЛИ, УДОСТОЕНИ С НАГРАДАТА „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“

Начало » Последни публикации

11.05.2016

Чувствам се привилегирован, че присъствам на тази среща, уважаеми колеги и приятели. Чувствам се като един от вас. Ние слушаме внимателно посланията, които излъчвате. Смятам, че винаги сме търсили начин за съвместни действия. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Иван Димов в началото на церемонията по награждаването на учители и преподаватели с годишната награда „Стоян Михайловски“  на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

Лично аз професионално, като професор от Математическия институт, и по-късно съм работил с деца. Знаете за постиженията на нашите олимпийци в областта на математиката и информатиката. Това са светли глави, които печелят невероятни проекти. И знам, че основният принос е ваш, драги учители,  заяви проф. Димов.

Той прочете поздравителен адрес към председателя на Синдикат „Образование“ Юлиян Петров от вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева. В приветствието се отбелязва, че българското образование следва своята вековна традиция - осигуряване на високо качество на подготовката на всяко дете и ученик в съответствие с възрастта, потребностите, способностите и интересите му, придобиване на компетентности, необходими за успешна личностна и професионална реализация и активен граждански живот в съвременните общности за формиране на устойчиви нагласи и мотивация за учене през целия живот.

В динамичното общество, в което живеем, учителската  професия става все по-отговорна. Средата, в която работят учителите, крие все повече предизвикателства, което води до повишаване на изискванията.

Скъпи учители, желая ви здраве, неуморна енергия, за да продължите благородната си мисия. Само с обща отговорност може да посрещнем предизвикателствата на времето и да извървим пътя към по-достоен и добър живот в България, завършва поздравлението на министър Кунева.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“