ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ПОДАРИ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НА 68. СОУ „АКАД. НИКОЛА ОБРЕШКОВ“

Начало » Последни публикации

19.05.2016

Днес заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри спортен празник в 68. СОУ „Акад. Никола Обрешков“ – София, и връчи подаръка за училището -  български трибагреник, на директорката Нели Пейчева.

Убеден съм, че учителите са организирали спортния празник, за да се чувствате доволни и весели, каза Стаматов като се обърна към учениците. Той добави, че Министерството на образованието и науката има инициатива, свързана с 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, всяко училище да е с ново българско знаме. „Днес ще подаря на директора на училището българския флаг – да имате ново знаме, което да служи за символ както за празник, така и за делник, да имате усещане за гордост и патриотизъм“, допълни заместник-министърът.

Той подари на училището и луксозно издание на „Строители на съвременна България“ от Симеон Радев.

Пред събралите се деца, учители и гости на училището Стаматов каза, че инициативата да се подарява българското знаме на всяко училище в навечерието на 24 май е съвместна инициатива на МОН и БНТ.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“