ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР СТАМАТОВ ПОДКРЕПИ ИНИЦИАТИВАТА „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

Начало » Последни публикации

01.06.2016

По случай 1 юни – Деня на детето, заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов поздрави децата от 48. ОДЗ „Братя Грим“, организирали благотворителен концерт под надслов „Деца помагат на деца“.

Идеята чрез този концерт да помогнете на малкия Наско е чудесна и когато деца помагат на деца, това е израз на най-чиста човечност и доброта, каза зам.-министър Стаматов.  Той пожела на малките участници да са винаги усмихнати и да продължат да се занимават с изкуство все така вдъхновяващо и по-нататък, когато станат ученици.

Наско /Атанас Бартолов/ страда от специфично разстройство в развитието на двигателните функции и има нужда от постоянна рехабилитация и шини, с които да се движи. Той мечтае да ходи на детска градина и да стане футболист.

Децата от детска градина „Братя Грим“, със съдействието на своите учители и  подкрепата на Район „Сердика“, рецитираха, пяха и танцуваха, за да сбъднат мечтата на Наско.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“