ТЕСТЪТ ЗА ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В 4 ОБЛАСТНИ ГРАДА

Начало » Последни публикации

08.07.2016

Първият етап от конкурса за длъжността „директор“ на общински и държавни училища, насрочен за 19 юли, ще се проведе в 4 областни града – София, Плевен, Шумен и Хасково. Писменият изпит за кандидатите  ще започне в 11 часа.

В зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ трябва да се явят кандидатите от София-град, София-област, Перник и Благоевград.

В Медицинския университет в Плевен – зала „Асклепий“ и зала „Авицена“ ще се проведе тестът за кандидатите от Плевен, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.

В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще пишат кандидатите за директори на училища от областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище.

В Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС-Хасково ще бъде тестът за кандидатите от областите Пазарджик, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Интервютата с кандидатите, издържали писмения изпит, ще се проведат по график в София, в периода от 21 юли до 29 юли 2016 г.

На 2 юни бяха обявени конкурси за длъжността „директор“ на държавно и общинско училище в общо 152 училища. Документи за участие в конкурса са подали 479 души. Министерството на образованието и науката вече представи списък с нормативните актове, по които кандидатите трябва да имат най-общи основни познания.

Изрично ще бъде уточнено при въпросите, дали те се отнасят до действащия Закон за народната просвета или до новия Закон за предучилищното и училищното образование, който влиза в сила от 1 август.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“