БЪЛГАРИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА СТИПЕНДИИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТСКИ ИНСТИТУТ

Начало » Последни публикации

11.07.2016

България вече официално е двадесет и втората европейска страна, членка на Европейския университетски институт. 

Институтът, базиран във Флоренция, е създаден през 1972 г. на базата на междуправителствено споразумение от четири страни членки на Европейския съюз: Италия, Франция, Люксембург и Холандия. Той предлага едногодишна магистърска програма в областта на правните науки, както и докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки.

Присъединяването на България ще позволи на изследователи да кандидатстват за стипендии по 4-годишна докторска програма, предлагана от института. Първата отпусната стипендия ще бъде за академичната 2017/2018 година.  

“Щастливи сме от присъединяването на България - страна, която заема важно място в определянето на европейския облик. Нейното участие в живота на института ще бъде от съществено значение, защото ще засили приноса на славянската култура”. Това заяви главният секретар на съвета г-н Винченцо Скиопа Наранте.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“