БЪЛГАРИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА СТИПЕНДИИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТСКИ ИНСТИТУТ

Начало » Последни публикации

11.07.2016

България вече официално е двадесет и втората европейска страна, членка на Европейския университетски институт. 

Институтът, базиран във Флоренция, е създаден през 1972 г. на базата на междуправителствено споразумение от четири страни членки на Европейския съюз: Италия, Франция, Люксембург и Холандия. Той предлага едногодишна магистърска програма в областта на правните науки, както и докторски програми и научни изследвания по история и цивилизация, икономически, юридически, политически и правни науки.

Присъединяването на България ще позволи на изследователи да кандидатстват за стипендии по 4-годишна докторска програма, предлагана от института. Първата отпусната стипендия ще бъде за академичната 2017/2018 година.  

“Щастливи сме от присъединяването на България - страна, която заема важно място в определянето на европейския облик. Нейното участие в живота на института ще бъде от съществено значение, защото ще засили приноса на славянската култура”. Това заяви главният секретар на съвета г-н Винченцо Скиопа Наранте.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“