МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СОУ „САВО Ц. САВОВ“ В ПИРДОП ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ЗРЕЛОСТНИТЕ ИЗПИТИ И ДАРИ КНИГИ

Начало » Последни публикации

04.07.2013

На 4 юли 2013 г. министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова бе на посещение в СОУ „Саво Ц. Савов“ – гр. Пирдоп. Срещата с ученици и учители се проведе в Музикалния салон.

В разговора, министър Клисарова постави акцент към инициативата през 2013 година – „Ваканция за четене“. Тя се обърна към учениците със следните думи: „Донесли сме книги за тази ваканция. Много бих се радвала, ако ги харесате и ще се радвам да ми кажете още какви книги искате. Избрахме вашето училище, защото сте в топ десет в страната по резултатите от държавните зрелостни изпити за 2013 година. Това е чест”, подчерта министър Клисарова. Тя похвали педагозите от Пирдоп, че възрожденският дух се усеща силно.

След това ученици и учители имаха възможност да задават въпроси на министъра по отношение на политиката в областта на образованието и науката. На дискусията присъстваха още кметът на град Пирдоп - инж. Цанко Цанов, началникът на РИО София-област Христо Андреев и представители на ръководствата на училища в Пирдоп.

Директорът на СОУ „Саво Ц. Савов“ Цвятко Четьов разказа историята на училището и за завидните постижения на училите в него, както и на педагогическия колектив. Той сподели, че има много продуктивни партньорства за насърчаване на учениците от всички възрасти да четат. Училището успешно участва в редица проекти и програми, сред които „С грижа за всеки ученик“ и развива успешно международно сътрудничество по линия на секторна програма „Коменски” на ЕК.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“