МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ОТКРИ ОБНОВЕНАТА СГРАДА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ „ГЕН. ВЛАДИМИР ЗАИМОВ“ В СОПОТ

Начало » Последни публикации

28.06.2013

На 28 юни 2013 г. министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова откри обновената и санирана сграда на Професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот, както и нов компютърен кабинет.

Проектът, който е на обща стойност 1 138 829 лева, е по Оперативна програма „Регионално развитие” и е съфинансиран чрез инвестиционната програма на МОН.

„Професионалното образование е един от приоритетите на Министерството на образованието и науката. Учителите заслужават уважение, защото работят с децата на България - нашето бъдеще и нашето щастие”, сподели министър Клисарова. Тя допълни, че това лято ще бъде посветено на четенето и за тази цел подари на три училища в Сопот комплекти с книги.

„В ПГ „Ген. Владимир Заимов” има какво да се види от другите училища, като добра практика. Трябва да се правят проекти и така да се създават съвременни условия за развитие”, подчерта министър Клисарова.

Домакините от училището информираха гостите и за работата по още два проекта, които се осъществяват в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – гр. Сопот.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“