МИНИСТЪР КУНЕВА: ГОТОВИ СМЕ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Начало » Последни публикации

14.09.2016

Готови сме за първия учебен ден и не очаквам сериозни проблеми. Свърши се много работа от страна на експертите на МОН, дирекорите и учителите. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, която участва в обявяването на класацията "18 книги за вашето литературно пълнолетие". Тя допълни, че са направени много срещи с директори и учители преди 15 септември. Остават естествено и някои въпроси, но за тях ще се търси взаимно решение.

Учебната година ще започне като цяло спокойно. Преодоляно е закъснението с учебниците по история за 5. клас и те вече пътуват по страната.

Традиционно на 15 септември за сигурността ще се грижат МВР и охранителните фирми, каза министър Кунева. Гарантиран е редът и спокойствието от тяхна страна, въпреки стичането на много хора на едно място. Директорите на училищата също са направили всичко възможно да бъдем спокойни и първият учебен ден да бъде истински празник, допълни тя. Министърът пожела успех на децата, учителите и родителите.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“