МОН ОБЯВИ ВТОРОТО КЛАСИРАНЕ В НАШИ ВИСШИ УЧИЛИЩА НА БЪЛГАРИ, ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА СТРАНАТА, И КАНДИДАТИ ОТ МАКЕДОНИЯ

Начало » Последни публикации

15.09.2016

Министерството на образованието и науката обяви второто класиране на кандидат-студентите от български произход  от Сърбия, Албания, Украйна и Молдова,  както и на кандидатите от Република Македония.

Кандидат-студентите от Република Македония, които на второ класиране са приети едновременно по ПМС № 103/1993 г. и ПМС № 228/1997 г., следва да потвърдят предпочитаната специалност и висше училище от съответното постановление до 15 септември 2016 г. включително.

Потвърждението се изпраща в Министерството на образованието и науката по електронната поща на адрес: [email protected] или на факс №: +359 2 9217 656.

Класираните на второ класиране кандидат-студенти могат да получат в МОН след 19.09.2016 г. удостоверението за приемане и другите документи за записване в съответното висше училище всеки работен ден от 10.00 до 12.00 ч.

Всичко за записването на приетите студенти в наши висши училища може да намерите в секция  „За българите зад граница“

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“