ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ ПРАЗНУВА 15 СЕПТЕМВРИ С УЧЕНИЦИТЕ В V СУ В ПЕРНИК

Начало » Последни публикации

15.09.2016

Зам.-министърът на образованието и науката Красимир Киряков поздрави с новата учебна година учениците в V Средно  училище  „Петко Рачов Славейков” в Перник. От името на министерството той подари мултимедия на училището. Киряков призова учителите да се включат активно в проекта „Твоят час“ на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, за да подкрепят и развият талантите на децата.

Празникът в училището днес мина с изпълнения на вокална група „Славееви гласове“. Хит в програмата бяха второкласниците Никола и Цециq които изпяха песента на Криско „Това е нашият живот“ и рапираха много успешно на сцената.  

В училището се обучават 270 ученици от I до XII клас, като част от децата са от ромски произход. Работата по проекти като „Добрите неща”, „Екоучилища” и „ Всеки ученик ще бъде отличник” дава на учениците висока гражданска и екологична култура, гордеят се учителите. За решаване на проблеми като безпричинни отсъствия и ниска родителска активност училището си сътрудничи с фондация „Амелипе“. В училището през новата учебна година ще бъде внедрен моделът ученици-наставници, с което се очаква намаляване на рано отпадащите.

За тържеството бяха дошли и доста родители, заедно с които директорът Боряна Йорданова и учителите търсят решение на проблемите на децата. Сред гостите бяха и представители на посолството на САЩ, които окуражиха децата да учат и играят заедно, независимо че са от различни етноси.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“