МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ПРОФ. АНЕЛИЯ КЛИСАРОВА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ

Начало » Последни публикации

29.05.2013

Днес, 29 май 2013 г., проф. Анелия Клисарова даде първата си пресконференция като министър на образованието и науката.

„Всичко хубаво започнато дотук ще бъде продължено. Това е, което искам да си обещая и да си го поставя като задача.”, сподели пред журналистите тя.

Новият министър обеща да работи във взаимодействие с всички образователни институции и разбира се – с БАН. „Трябва да работим заедно, за да постигнем добри резултати. Работата ми ще бъде прозрачна, искрена и откровена. Мисля, че трябва да бъдем достатъчно отговорни, защото образованието е и трябва да бъде приоритет не само на това правителство, но и на държавата”, продължи тя.

„В работата си ще се съобразявам с това, което е поставено на дневен ред и ще се старая да давам нови идеи”, подчерта министър Клисарова и обеща, че ще разчита на екипите от експерти в министерството.

Чл.-кор.проф. Милошев изрази подкрепата си към новия министър с думите: „Дойде моментът да сдам поста. Оттук насетне проф. Клисарова ще поеме основната отговорност, но аз във всеки един момент ще бъда до нея и ще съм готов да помогна с това, което научих през последните два месеца”.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“