ЗАПОЧВА КОНКУРС ЗА ЕДНОГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ НА 10 БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ В САЩ

Начало » Последни публикации

29.09.2016

Десет български ученици ще имат възможност да изкарат едногодишно обучение в американски училища през учебната 2017/2018 година.

Конкурс за подбора им ще се проведе във София, Пловдив и Варна между 8 и 11 октомври. Кандидатите трябва да са ученици в IX или X клас, да имат отличен или много добър успех и да владеят английски език, да са български граждани, както и да не са живели в Съединените щати повече от три месеца в последните пет години.

Конкурсът ще се проведе в три кръга. В първия учениците ще се регистрират и ще имат кратък тест по английски. Във втория ще пишат есе, а в последния ще решават стандартен тест по английски, ще пишат есе и ще бъдат интервюирани. Десетимата одобрени ученици ще получат стипендии от Правителството на САЩ. Парите ще покриват самолетния билет до Америка, месечните разходи, настаняване в американско приемно семейство, транспорт до училище във Вашингтон или региона и др.

Организаторите от Американския съвет за международно образование са категорични, че такса за участие в конкурса няма да се заплаща. Програмата YES, по която наши ученици заминават да се обучават в САЩ, е от 2007 г. и през нея са преминали близо 50 български младежи.

За повече информация четете прикачения файл.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“