МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА ЧЛ.-КОР. НИКОЛАЙ МИЛОШЕВ И МИНИСТЪРЪТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО РОМАН ВАСИЛЕВ ПРЕДСТАВИХА ПЛАТФОРМАТА E-CAMPUS

Начало » Последни публикации

22.05.2013

На официално събитие в Университета за национално и световно стопанство министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев и министърът за развитие на електронно правителство Роман Василев представиха пред академичната общност новата информационна платформа за студенти и безплатен Wi-Fi – campus.egov.bg .

Платформата събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства. Тя дава възможност на студентите и преподавателите да участват в една новозараждаща се онлайн общност, където се развиват електронни услуги.

Студентите ще имат денонощен достъп до безплатен Wi-Fi на територията на кампусите.

„Българските студенти са елитът на нацията и поставянето им във фокуса на подобна платформа е оправдано и логично. Ползите за студентите не се ограничават само с услугите и безплатния интернет. За участието си в различни секции на campus.egov.bg те ще могат получават атрактивни бонуси и придобивки като безплатни онлайн уроци” - заяви министър Милошев.

„Единната система точка за достъп ще помогне за бързото развитие на нови модели на общуване, ще повиши персоналната конкурентоспособност и ще създаде ценно електронно съдържание”.

На събитието бяха представени и два от най-важните проекти на Министерството на образованието, младежта и науката – „Студентски стипендии” и „Студентски практики”, които са интегрирани към платформата.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“