МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА ЧЛ.-КОР. НИКОЛАЙ МИЛОШЕВ И МИНИСТЪРЪТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО РОМАН ВАСИЛЕВ ПРЕДСТАВИХА ПЛАТФОРМАТА E-CAMPUS

Начало » Последни публикации

22.05.2013

На официално събитие в Университета за национално и световно стопанство министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев и министърът за развитие на електронно правителство Роман Василев представиха пред академичната общност новата информационна платформа за студенти и безплатен Wi-Fi – campus.egov.bg .

Платформата събира на едно място наличните електронни услуги за студенти и обединява академични интернет пространства. Тя дава възможност на студентите и преподавателите да участват в една новозараждаща се онлайн общност, където се развиват електронни услуги.

Студентите ще имат денонощен достъп до безплатен Wi-Fi на територията на кампусите.

„Българските студенти са елитът на нацията и поставянето им във фокуса на подобна платформа е оправдано и логично. Ползите за студентите не се ограничават само с услугите и безплатния интернет. За участието си в различни секции на campus.egov.bg те ще могат получават атрактивни бонуси и придобивки като безплатни онлайн уроци” - заяви министър Милошев.

„Единната система точка за достъп ще помогне за бързото развитие на нови модели на общуване, ще повиши персоналната конкурентоспособност и ще създаде ценно електронно съдържание”.

На събитието бяха представени и два от най-важните проекти на Министерството на образованието, младежта и науката – „Студентски стипендии” и „Студентски практики”, които са интегрирани към платформата.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“