ПАРНОТО В ОБЩЕЖИТИЯТА НА МУ-СОФИЯ, Е СПРЯНО ПО ЖЕЛАНИЕ НА СТУДЕНТИТЕ, ПУСКАТ ГО ДНЕС

Начало » Последни публикации

04.11.2016

По повод появили се твърдения в социалните мрежи за спряно топлоподаване в общежитията на Медицинския университет – София, Министерството на образованието и науката направи проверка и установи следното:

Топлоподаването в общежитията на МУ – София, в Студентски град е преустановено, тъй като на 17.10.2016 г. ръководителят на студентските общежития Никола Филчев е подал такова искане до „Топлофикация София - Изток“. Причината е била метеорологичната прогноза за затопляне на времето и високите температури в стаите на студентските блокове. Г-н Филчев увери екипа на министерството, че днес ще изпрати писмо до „Топлофикация“ за възстановяване на парното в общежитията.

Проверката на МОН установи още, че Медицинският университет – София, няма задължения към „Топлофикация“, т.е. запорът на сметките на университета от страна на министерството няма отношение към спирането на парното в общежитията. Всички административни, учебни сгради и клиниките към висшето училище имат парно и то не е било прекъсвано и в топлите дни.

МОН напомня, че предоставя на Българската народна банка платежни нареждания на университета, свързани с месечните заплати на персонала, стипендиите и с плащания по договор с доставчици, които са с настъпил падеж. Последната фактура на МУ към Топлофикация е одобрена за плащане на 28.10, а днес предстоят още плащания на текущи разходи на университета.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“