МИНИСТЪР МИЛОШЕВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ И ПРИНОС В ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО

Начало » Последни публикации

14.05.2013

Днес, 14 май 2013 г., министърът на образованието, младежта и науката чл.-кор. Николай Милошев удостои с ежегодната награда „Св. Иван Рилски“ Виктор Петков Кръстев – директор на СОУ „Хр. Ботев“ – гр. Враца, Мария Василева Семерджиева – директор на Ресурсен център – гр. Смолян и Емилия Славчева Иванова – директор на Националната търговско-банкова гимназия – гр. София. Наградата се връчва за високи постижения и принос в образователното дело и е във връзка с честването на Деня на Св. Св. Равноапостолни Кирил и Методий, чийто празник по календар е на 11 май.

На тържествената церемония, която се състоя в галерията на Рилския манастир, преди да връчи наградите министър Милошев сподели: „Тук, на това свято място няма как човек да не се замисли за това колко важно е изграждането на човешкия потенциал на нацията – нашите деца, които и днес са тук с нас. Това е обща задача, обща цел на всички А първенците, които най-много са направили в тази сфера, трябва да бъдат приветствани именно на това свято място. И през следващите години всеки от нас може да даде още повече от себе си, за да видим една процъфтяваща България.“

Същия ден по-рано министър Милошев присъства на молебен, извършен от епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, и архимандрити с благопожелания за напредък в просветното дело и за успех на българските ученици.

Епископ Евлогий прие в канцеларията си министър Милошев, и. д. областния управител на гр. Кюстендил г-жа Гергана Михайлова, представители на ръководството на МОМН, отличените директори, началниците на РИО – Благоевград, РИО - Враца, РИО – Кюстендил и на РИО - София. На срещата в Светата обител министър Милошев изрази убеждението си, че ще се радва държавата и църквата да се обединят, за да може да се развива духовността на нацията.

В празника се включиха паралелки ученици от гр. Благоевград и гр. Дупница.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“